YA ESTAMOS EN FACEBOOK!!!!

YA ESTAMOS EN FACEBOOK!!




LO MÁS VISTO!!

2 abr 2013

Del 27 de febrero al 7 de abril de 2013 reestrenan, 'Una història catalana'


   Avui us informen d'una obra que el TNC reestrena, del 27 de febrero al 7 de abril de 2013 'Una història catalana', de Jordi Casanovas, recentment guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona. L'obra ja es va escenificar a la Sala Tallers del Nacional fa dues temporades, quan va ser premi Butaca al millor text teatral. Casanovas ha reescrit aquesta història catalana i l'ha tornada a dirigir amb un repartiment renovat en un 70%.

Una història catalana fa una anàlisi del passat recent de la història de Catalunya, a través d'un triple enquadrament: Un poble de muntanya del Pallars que vol aprofitar l'arribada de la democràcia i la modernitat per desenvolupar econòmicament la regió; l'experiència sud-americana d'un revolucionari català a Nicaragua i la voluntat d'un quinqui barceloní de apartar-se de la il · legalitat i esdevenir un "honrat" home de negocis. Les tres històries, que al principi ens poden semblar independents, s'aniran entrellaçant a mesura que avança l'obra, per portar-nos a un final combinat que prefigura el drama de la Catalunya actual.

Catalunya, terra d'acollida. Vés amb compte.

Senyores i senyors, benvinguts a setze anys de la nostra història, explicada des de la frontera. País per construir, famílies per conservar, empreses per créixer. La Mina, el Pallars, Nicaragua. Qui és el dolent, qui és el lleig i qui és el bo de la nostra història? Què ens ha dut a ser com som, a pensar com pensem ara, a creure el que creiem ara? Una família que lluita per no perdre casa seva, quan tots els veïns voldrien vendre la muntanya. Un traficant de droga dels carrers suburbials de Barcelona que decideix que han de canviar de vida. Un veterà guerriller, que ha passat per les revolucions de Cuba, Bolívia i Xile, i que recala a Nicaragua on aconseguiran derrocar el dictador. Tres històries en una. Tres fronteres en un sol país. Tres fronteres catalanes: els Pirineus, els suburbis i les «amèriques».

Jordi Casanovas, Premi Ciutat de Barcelona en modalitat de teatre 2012, presenta Una història catalana, premi Butaca 2011 al Millor text teatral de la temporada. Una història catalana es va estrenar dins el marc del Projecte T6 la temporada 2010/2011 amb un èxit immediat. Aquest relat ambiciós que recorre dues dècades de la història del nostre país (de la transició a la Barcelona postolímpica) torna ara a la Sala Gran, reescrita per l'autor i amb un repartiment amb cares noves, perquè el públic que es va quedar fora tingui una nova possibilitat de veure l'espectacle i perquè els qui ja van veure aquest intrèpid western català puguin tornar-se a endinsar en una trama amb noves sorpreses.

+info

-Entrevista a Jordi Casanovas: «Una història catalana ens parla de la recerca de la identitat»

-El català de muntanya a Una història catalana

-Text del programa de mà

-Qui és qui a Una història catalana




"Rompa el aislamiento. Vuelva a sentir la satisfacción moral de un acto de libertad... Haga circular esta información" Rodolfo Walsh

No hay comentarios:

Publicar un comentario