YA ESTAMOS EN FACEBOOK!!!!

YA ESTAMOS EN FACEBOOK!!




LO MÁS VISTO!!

27 jun 2014

Exposició a Manresa sobre les Maquiles a Nicaragua. L’explotació laboral del segle XXI

El Consell Municipal de Solidaritat i Ajuntament de Manresa presenta:



Exposició fotogràfica sobre les maquiles a Nicaragua que evidencien una realitat comuna a la resta d’indústries maquiladores amb independència del país on estan instal·lades.

Les maquiles són naus industrials en zones allunyades dels nuclis urbans que tenen capacitat per a un gran nombre de treballadores i treballadors. La major part d’aquestes naus industrials són de capital estranger i produeixen per encàrrec de grans multinacionals, bàsicament del sector tèxtil. Les maquiles fan una part específica del treball dins del procés complert de fabricació d’un producte. Sovint subcontracten part de la seva producció a petits tallers i a famílies que realitzen la feina des de casa. La seva finalitat és l’abaratiment dels costos de producció per poder obtenir beneficis econòmics que no tindrien en els seus països d’origen, gràcies , d’una banda, a la implantació d’un model productiu basat en l’explotació i la precarietat i, de l’altra, als privilegis fiscals que els proporcionen els governs respectius.

De l’1 al 17 de juliol a l’Ateneu Les Bases (C/Cintaires, 30-32), Manresa i del 21 al 30 de juliol al CAP Bages (C/Soler i March, 6), Manresa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario