YA ESTAMOS EN FACEBOOK!!!!

YA ESTAMOS EN FACEBOOK!!




LO MÁS VISTO!!

7 jul 2017

7 de juliol. Acte celebració 31 aniversari agermanament Arbucies amb Palacagüina



Ara que tan sovint parlem de república i que amb tant d'esforç i convenciment l'estem construint dia a dia, hem de tenir ben presents els valors que la conformen: llibertat, igualtat i fraternitat.
D'aquesta tríada la fraternitat és, per desgràcia, el valor republicà més oblidat en la nostra quotidianitat malgrat ser el que té més aplicacions pràctiques en la nostra vida.
La solidaritat -entesa i practicada com a compartir allò que hom té- és la variant de la fraternitat que fem servir per definir la nostra relació amb totes les persones i pobles que lluiten arreu per ser lliures i iguals i construir un món socialment just.
Estem convençuts que la majoria de les arbucienques i arbuciencs intentem exercir la solidaritat com a pràctica d’humanitat normalitzada. I és en el marc d’aquest esforç col·lectiu que l'Agermanament Arbúcies-Palacagüina fa 31 anys malda per ser una d’aquestes expressions fraternes a casa nostra.
Han estat tres dècades de relació fraterna permanent, tot i els 9.000 kms. de distància, amb 32 brigades solidàries i més de 50 projectes de desenvolupament sostenible. I sobretot amb la voluntat d'ambdues parts d’ampliar i consolidar sempre i en qualsevol circumstància aquest camí de solidaritat mútua.
En conseqüència, en aquest moment tan transcendent de la nostra història, les arbucienques i arbuciencs podem comptar, sens dubte, també, amb la solidaritat activa dels palacagüines i dels nicaragüencs. Des de la seva pobresa digna, amb el seu esperit de lluita i amb l'exemple de la seva dignitat.
Estem convençuts que la lluita per la fraternitat no té fronteres ni pot tenir limitants. És per això que ben aviat els arbuciencs i arbucienques -en la nostra condició de ciutadans nacionals catalans- ens afegirem als rengles de les persones i dels pobles lliures. I ho aconseguirem amb el suport fratern, també, dels germans de Palacagüina i de Nicaragua.
Que visqui l'Agermanament Arbúcies-Palacagüina!
Que visqui la solidaritat entre els pobles!
Arbúcies, juliol 2017

No hay comentarios:

Publicar un comentario