YA ESTAMOS EN FACEBOOK!!!!

YA ESTAMOS EN FACEBOOK!!




LO MÁS VISTO!!

9 feb 2012

Circ Social: Des de Catalunya a Nicaragua

L’educació realitzada de manera comunitària en els centres socioculturals permet visualitzar processos educatius i itineraris vitals a mig i llarg termini. Aquets projecte de circ social és un d’aquest casos.

Els joves (18-22anys) que porten a terme aquesta iniciativa han crescut a l’Ateneu Popular 9 Barris al voltant del circ, la cultura i la participació com eines transformadores. Van iniciar les seves activitats amb un 6 o 7 anys als projectes formatius de circ i s’han anat involucrant en diferents projectes culturals, participatius i transformadors al llarg des anys. Ells, els seus pares, familiars, veïns, amics,… És una xarxa que s’estira. Han estat actius a les assemblees del centre, i han anat als intercanvis juvenils en circ fets per a diferents llocs d’Europa. Ara es plantegen donar un salt i continuar el treball a Nicaragua. No s’ho plantegen perquè sí , si no que ho volen fer bé i han decidit treballar conjuntament amb l’Agermanament Popular 9 Barris-  Boris Vega, que ara fa 20 anys.
El projecte de Circ Social entre Ateneu i Boris Vega ja el van portar fa 10 anys el David Herrera, l’Albert Denguito, i el Rafa Juncadella  entre altres, que ara donen el testimoni , el suport i l’assessorament als joves que continuen creixent, i aprenent per transformar la societat en un món millor.
Són la Maria, la Martina, el David, l’ Arianna i el Pol  els que diuen “La nostra intenció és utilitzar el circ com una eina social per fomentar valors humans com el contacte, la comunicació, la confiança, el treball en equip, l’empatía, la participació i el respecte fent tallers de circ, jocs i dinamiques. D’aquesta manera donar continuitat a les expedicions anteriors que van introduir el món del circ a Estelí. D’altra banda ens aportará noves experienciències que ens ajudaran a autorealitzar-nos com a persones i artistes, conèixer diferents cultures i realitats i aprendre a moure’ns i afrontar qualsevol tipus de situació.”

Si voleu conèixer aquest projecte de primera mà i donar suport heu de venir al Circ Cabaret Solidari per Nicaragua. L’esdeveniment tindrà lloc el dia 12 de febrer a les 18:00 al teatre de l’Ateneu Popular de Nou Barris.


ENLACE A LA ACTIVIDAD
http://xarxaxnicaragua.blogspot.com/2012/02/xx-aniversari-agermanament-nou-barris.html


No hay comentarios:

Publicar un comentario